Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κ. Λ. ΥΔΡΑΣ για το 2013

Απο τα καλύτερα καλοκαίρια της 29ετούς παρουσίας  της Κ.Λ.Υδρας στα πολιτιστικά  δρώμενα του νησιού, αρχής γενομένης  απο το τριήμερο φεστιβάλ επιλεγμένων ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013. Προβλήθηκαν 8 ταινίες Ελληνικής και Ευρωπαϊκής παραγωγής.Ακολούθησε διήμερο φεστιβάλ βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας 2013. Προβλήθηκαν συνολικά 24 ταινίες.
Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα  του θερινού κινηματογράφου προβλήθηκαν  32 ταινίες για όλα τα γούστα. Παιδικές, κινουμένων  σχεδίων,  «κλασικές» ταινίες του μεταπολεμικού κινηματογράφου, και οι καλύτερες επιλογές των τελευταίων επιτυχιών της παγκόσμιας παραγωγής.
Η «μαγική»  αυλή  κάτω απο τ’ άστρα γέμιζε κάθε βράδυ απο φίλους της 7ης τέχνης για να παρακολουθήσουν Ελληνικές και ξένες ταινίες.

Η  «Γαρδένια» έγινε πόλος  διασκέδασης καθημερινά για εκατοντάδες  κατοίκους, αλλά και τους φιλοξενούμενους του νησιού.
Οι επιτυχίες του καλοκαιριού  σε Α΄ προβολή, ταυτόχρονα με τις μεγάλες αθηναϊκές αίθουσες, όπως «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΚΑΣΜΠΥ», «HANGOVER III», «ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ» και «Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ», ήρθαν πρώτες στην προτίμηση των θεατών.
Παράλληλα οι προβολές των  «κλασικών» μεγάλων επιτυχιών και  πρωταγωνιστών, ενθουσίασε για άλλη μια χρονιά τους πολυπληθείς θεατές .

Παράλληλα, για μιά ακόμη φορά, η Κ. Λ. Υδρας προσέφερε στους Υδραίους και επισκέπτες  ενα τριήμερο φεστιβάλ ταινιών και ντοκιμαντέρ, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο.

Η καινούρια ταινία, παραγωγής 2013, της φίλης και κατοίκου του νησιού κυρίας  Jeannine Meeraphel, «Ο Γερμανός φίλος» (The German friend).
Η Γαλλίδα σκηνοθέτης και μόνιμη θαμώνας του νησιού  κυρία Fabienne  Rousso-Lenior,  με τα ντοκιμαντέρ «Cabaret-Berlin, the wild scene», και «Shtetl to swing, a Musical Odyssey» και τέλος, «Το Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη στην καινούρια κόπια του 2013, Director’s  cut.
Και οι 3 προβολές έγιναν παρουσία των δημιουργών τους που καταχειροκροτήθηκαν απο το πολυπληθές κοινό.
Σε κάθε προβολή προλόγιζαν οι δημιουργοί και στο τέλος ακολουθούσε διάλογος με τους θεατές.
Στίς αρχές του Σεπτεμβρίου  μετά απο συνεννόηση με τον πρόεδρο  της Αδελφότητος Υδραίων της  Αθήνας κ. Σαχίνη Γιάννη, προβλήθηκε επί τριήμερο, με ελεύθερη είσοδο η θρυλική ταινία «Το παιδί και το δελφίνι» με τη Σφία Λόρεν, που το απήλαυσαν εκατοντάδες θεατές, επί το πλείστον Υδραίοι.
Η χειμερινή περίοδος της  Λέσχης άνοιξε στίς 28 Οκτωβρίου με την ταινία με θέμα τον φασισμό, «Οι δήμιοι πεθαίνουν κι αυτοί» του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ, σε σενάριο Μπέρτολτ Μπρέχτ.

Ευχαριστούμε  όλους  που με την συμπαράστασή τους και την παρουσία τους στις εκδηλώσεις της Λέσχης μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Καλή αντάμωση του χρόνου, με υγεία
Το Δ. Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Υδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΥΔΡΑΣ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΥΔΡΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1984
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΙ΄ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ,
ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ,ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΟΞΙΑΔΗ,ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ,ΑΛΕΞΗ ΚΑΡΔΑΡΑ,
ΕΜΙΡ ΚΟΥΣΤΟΡΙΤΣΑ,ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, Κ,Α.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ 2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΝ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ (1984-2004).
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΣΙΝΕ ΓΑΡΔΕΝΙΑ ΓΙΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΛΙΠΩΣ.
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ (1985-2004)
ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΙΩΝ.
ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ .

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΥΔΡΑΣ
ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ (2018-2019) ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:

ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ - ΠΡΟΕΔΡΟ
ΔΑΒΗ ΔΗΜΗΤΡΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ
ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΜΑΡΣΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΤΑΜΙΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ - ΜΕΛΟΣ
ΚΑΡΑΧΟΥ ΓΙΟΥΛΗ - ΜΕΛΟΣ
ΜΑΚΡΟΜΑΝΩΛΗ ΓΙΩΡΓΟ - ΜΕΛΟΣ


Κ.Λ.Υ