Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο!

28 Αυγούστου 2009

Το Αniμasyroς Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 24 - 27 Σεπτεμβρίου 2009, ακολουθώντας τα χνάρια της πρώτης περσινής διοργάνωσης του 2008.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ερμούπολη της Σύρου και σκοπό έχει να προβάλλει το έργο των οπτικοακουστικών δημιουργών που επιλέγουν ως μέσο έκφρασης την ανερχόμενη τεχνική της εμψύχωσης (animation) και τα νέα μέσα σε οποιαδήποτε μορφή τους.

Κατά τη διάρκεια του περσινού φεστιβάλ, προβλήθηκαν πάνω από 140 ταινίες κινουμένων σχεδίων από 26 χώρες του κόσμου, ενώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών δημιουργών κινουμένων σχεδίων και πάνω από 500 επισκεπτών που ταξίδευσαν στη Σύρο ειδικά για τη διοργάνωση.

Το φετινό φεστιβάλ φιλοξενεί δημιουργούς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν με έργα τους στο διαγωνιστικό τμήμα.
Προσκαλεί επίσης εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του εξωτερικού να καταθέσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, πανεπιστημιακούς καθηγητές & εκπαιδευτές να επιμεληθούν εργαστήρια και σεμινάρια για την ιστορία και την πολυμορφία της ραγδαία εξελισσόμενης τέχνης του animation, καθώς επίσης και εκπροσώπους διακεκριμένων εταιριών να αποκαλύψουν τις τεχνικές και τη φιλοσοφία τους.
Το αniμasyroς 2.0 θα διεξαχθεί στους χώρους του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων, καθώς επίσης και σε αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ερμούπολης.
Πέρα από τις συνεχόμενες προβολές για το διαγωνιστικό τμήμα, η φετινή διοργάνωση εμπλουτίζεται με μία νέα διάσταση, αυτή του φόρουμ.
Μία συνεδριακή εκδήλωση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που θα λάβει χώρα αμέσως πριν την έναρξη του φεστιβάλ και θα προσελκύσει επαγγελματίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο, όπως σκηνοθέτες, παραγωγούς, διανομείς με στόχο να φέρει κοντά τους επαγγελματίες του animation, να παρουσιάσει νέες δουλειές και να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας που υπόσχεται η βιομηχανία του animation.
Εξέχουσες εταιρίες design όπως μεταξύ άλλων η πολυβραβευμένη BeetRoot, η διακεκριμένη με το “European Design’s award 2009” Nomint και η Undo που καθορίζουν τις εξελίξεις στον ελληνικό χώρο αλλά διακρίνονται και σε διεθνές επίπεδο θα δώσουν το παρόν στο επαγγελματικό φόρουμ συμβάλλοντας στη δημιουργικό διάλογο γύρω από την τεχνική του animation.
Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προσκληθεί το φεστιβάλ International Trickfilm από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, το Anifest από την Τσεχία ένα από τα σημαντικότερα γαλλικά φεστιβάλ το Annecy International Animated Film Festival, ενώ το παρόν θα δώσει και ο διακεκριμένος Σέρβος animator Bordo Dovnikovic.
Ο διεθνής χαρακτήρας του φεστιβάλ ενισχύεται ιδιαιτέρως με την συμμετοχή καταξιωμένων εταιριών animation, όπως η KEDD Animation Studio από την Ουγγαρία, ενώ εκκρεμεί η παρουσία της κορυφαίας και πρωτοποριακής αμερικανικής εταιρίας PIXAR, οι οποίες θα παρουσιάσουν & θα αναλύσουν το έργο τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια της τεχνικής “Stop Motion Animation” για μαθητές των σχολείων της Σύρου και για φοιτητές κινηματογράφου και οπτικοακουστικών τεχνών, ενώ πλαισιώνεται από πάρτυ, διάφορα δρώμενα και ολοκληρώνεται με την καθιερωμένη τελετή λήξης & απονομής βραβείων.
Το φεστιβάλ πέτυχε να «αποκεντρώσει» την τέχνη του animation και των νέων μέσων, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους ξένους προσκεκλημένους να γνωρίσουν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Παράλληλα, κατάφερε αφενός να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικά γεγονότα μπορούν να γίνουν εκτός Αθηνών από νέους ανθρώπους κι αφετέρου να αναδείξει την τέχνη της εμψύχωσης, μια διεθνής τάση εν εξελίξει.

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας αστικού πολιτισμού Πλατφόρμα και πραγματοποιείται σε συν-διοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, σε συνεργασία με την εταιρεία οργάνωσης & παραγωγής mscomm.

Για περισσότερες πληροφορίες:
mscomm - Π. Ράλλη 11, 177 78 Ταύρος
Τηλ: 210 7236217
Φαξ: 210 7236208

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΥΔΡΑΣ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΥΔΡΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1984
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΙ΄ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ,
ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ,ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΟΞΙΑΔΗ,ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ,ΑΛΕΞΗ ΚΑΡΔΑΡΑ,
ΕΜΙΡ ΚΟΥΣΤΟΡΙΤΣΑ,ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, Κ,Α.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ 2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΝ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ (1984-2004).
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΣΙΝΕ ΓΑΡΔΕΝΙΑ ΓΙΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΛΙΠΩΣ.
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ (1985-2004)
ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΙΩΝ.
ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ .

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΥΔΡΑΣ
ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ (2018-2019) ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:

ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ - ΠΡΟΕΔΡΟ
ΔΑΒΗ ΔΗΜΗΤΡΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ
ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΜΑΡΣΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΤΑΜΙΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ - ΜΕΛΟΣ
ΚΑΡΑΧΟΥ ΓΙΟΥΛΗ - ΜΕΛΟΣ
ΜΑΚΡΟΜΑΝΩΛΗ ΓΙΩΡΓΟ - ΜΕΛΟΣ


Κ.Λ.Υ